KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2020-2024 Koalice pro Královéhradecký kraj přestavila svoji kandidátku

Koalice pro Královéhradecký kraj přestavila svoji kandidátku

Přidáno 1. 7. 2020
Hradec Králové - Koalice pro Královéhradecký kraj (KKHK), kterou tvoří KDU-ČSL, Volba pro město (VPM) a politické hnutí Nestraníci, představila dnes na tiskové konferenci svoji kandidátní listinu. Lídrem je poslanec Pavel Bělobrádek, z druhého místa bude kandidovat starosta Černčic a manažer Martin Machů, z třetího místa se bude o přízeň voličů ucházet vysokoškolský pedagog Miroslav Půža.
„Jsem rád, že se na naší kandidátce objevují jak zkušená tak i zcela nová jména. Naší ambicí je pro koalici obhájit pět stávajících mandátů," prozradil ambice tradičního subjektu Pavel Bělobrádek.

Od roku 2008 KKHK získala v krajských volbách 7 – 12 %, naposledy v roce 2016 pak necelých 10 % hlasů což znamenalo zisk pěti mandátů. "Průměrný věk kandidátů je 48 let, každý čtvrtý je starosta a máme zde lékaře, právníky i ředitele charit,“ doplnil Martin Machů.

Miroslav Půža vysvětlil, že VPM bude součástí koalice již třetí volební období, protože si odvedené práce v rámci krajského zastupitelstva cení a jsou spokojení s tím, jak koalice dosud fungovala.

Za Nestraníky se na kandidátce KKHK objevují zejména starostové menších obcí, kteří chtějí, aby i jejich hlas byl v zastupitelstvu slyšet.

Současný náměstek hejtmana a krajský předseda KDU-ČSL Vladimír Derner doplnil, že pro všechny v koalici KKHK je politika vedena snahou o obecné dobro.

Na čtvrtém místě kandiduje místostarosta Jičína Petr Hamáček, páté místo patří endokrinologovi Janu Čápovi. Posledně jmenovaný byl zároveň představen jako kandidát KDU-ČSL do Senátu za obvod Hradec Králové.