KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Názory Volby 2016 Přímý pohled na Jičínsko

Přímý pohled na Jičínsko

Přidáno 18. 9. 2016

Vždy, když se člověk stane součástí většího celku (krajským zastupitelem), nesmí myslet pouze na místo, odkud přichází (obec, město, okres) a naopak musí vnímat a upřednostňovat zájmy celku (kraje). Na druhou stranu je naprosto logické, že musí bojovat i za to, aby se zájmy nejbližšího okolí staly zájmem celku.

Nabízí se otázka, zda takové konkrétní potřeby Jičínsko má a zda jejich řešení je v kompetenci a zájmu kraje. Zcela zásadní je podle mého názoru pokračování rekonstrukce nemocnice v Jičíně. Podobně významným krokem je vybudování obchvatu Jičína tzv. přeložky silnice II/286. Ve velmi špatném stavu jsou ulice Ruská, Poděbradova v Jičíně. V současné době probíhají u všech těchto akcí probíhá příprava a stavební řízení. Nicméně je potřeba tlačit také na jejich realizaci a k té je pořád docela daleko. Bylo by dobré propagovat lépe krásy Českého ráje a zlepšovat jeho infrastrukturu. Myslím, že všechny tyto věci jsou přirozeným zájmem celého kraje. Je potřeba pracovat pro Jičínsko, aby získávalo podobnou pozornost jako jiné oblasti kraje. Je férové říci, že se to v končícím volebním období začalo dařit, jenže je potřeba v tom dále pokračovat.

Mgr. Petr Hamáček
kandidát Koalice pro Královéhradecký kraj