13/ PhDr. Veronika Čepelková

vedoucí Diecézního centra pro seniory /Týniště nad Orlicí, KDU-ČSL/

Narodila se v roce 1980 v Opočně. Pochází z Ježkovic a od svého mládí žije v Týništi nad Orlicí.

Vystudovala Vyšší odbornou školu podnikatelskou v Hradci Králové, úspěšně absolvovala Bc. a Mgr. studium na KTF Univerzity Karlovy v Praze a rigorózní zkoušku (PhDr.) na KU v Ružomberku.

V roce 2003 začala jako velmi mladá s nadšením pracovat s lidmi seniorského věku na biskupství v Hradci Králové. Brzy nato (v roce 2005) stála u zrodu Diecézního centra pro seniory Královéhradecké diecéze, které se stalo prvním diecézním centrem v ČR věnujícím se prvořadě lidem seniorského věku. Zde pracuje jako vedoucí. Je autorkou několika publikací, především o aktivním stárnutí a stáří. Práci se seniory zasvětila svůj profesní život.

Od roku 2014 působí jako zastupitelka města Týniště nad Orlicí, je předsedkyní Sociální a zdravotní komise města, místopředsedkyní Krajského výboru KDU-ČSL Královéhradeckého kraje, členkou Sociálního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje a Komise Rady kraje pro řešení problematiky seniorů.

Má ráda procházky orlickou přírodou se svým psem (kolií), turistiku a cykloturistiku, zajímá ji biblická geografie.