3/ Mgr. Miroslav Půža, Ph.D.

vysokoškolský pedagog /Hradec Králové, VPM/
Mgr. Miroslav Půža, Ph.D. (Volba pro město)

se narodil v roce 1979 v Hradci Králové, kde žije dosud. Je ženatý a má dvě děti předškolního věku.

Povoláním je vysokoškolský pedagog, po absolvování Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové učil dva roky na střední škole, aby se opět vrátil na svoji univerzitu, na katedru ruského jazyka a literatury. Kromě odborných jazykových předmětů vyučuje také didaktiku ruského jazyka, tedy připravuje budoucí učitele ruštiny na toto náročné povolání.

Dlouhodobě se zajímá o dění ve městě, téměř dvě celé volební období byl předsedou kulturní komise rady města Hradce Králové a nyní je předsedou komise pro rozvoj cestovního ruchu. Také mu není lhostejné, co se děje v městské části, kde žije, proto je činný v komisi místní samosprávy jako její místopředseda.

Ve svém bydlišti v Hradci Králové je předsedou společenství vlastníků bytového domu, kde dle svých slov má na starosti „malou vesnici na stojato“.

Všechny tyto aktivity a zájmy ho přivedly ke komunální politice, z toho důvodu se stal členem politické strany Volba pro město, která vznikla před více než dvaceti lety právě proto, aby vytvořila prostor pro aktivní a samostatně myslící lidi, a umožnila jim angažovat se ve svých městech a obcích. Nyní kandiduje na jejího předsedu.

Ve volném čase se nejvíce věnuje manželce a dětem, převážně spolu cestují a starají se o zahradu. V poslední době pak propadl aktivnímu způsobu trávení volného času, konkrétně rekreační chůzi.